Bezig met laden...
Set blazer met broek en ceintuur TU - Azzurro
uitverkocht
Set blazer met broek en ceintuur TU - Azzurro
Niet op voorraad
1-2 werkdagen
€ 55,00
Prijs per stuk

Suits worden traditioneel door mannen gedragen, maar ook vrouwen dragen ze voor formele of professionele gelegenheden. Ze zijn vaak gemaakt van wol of een wolmix, maar kunnen ook van andere materialen zoals katoen of linnen zijn gemaakt.

De stijl van een suit kan variëren, afhankelijk van de gelegenheid of de persoonlijke voorkeur van de drager. Zo is een tweedelig suit met één rijgsluiting gebruikelijker voor zakelijke kleding, terwijl een driedelig suit met dubbele rijgsluiting traditioneler is voor formele gelegenheden. De kleur van een suit kan ook variëren, met klassieke kleuren als zwart, marineblauw en grijs als populaire keuzes voor zakelijke kleding.

Naast het jasje en de broek bevat een suit meestal ook een overhemd, een stropdas en geklede schoenen. Het overhemd wordt onder het jasje gedragen en is meestal wit of lichtgekleurd. De das wordt bij het overhemd gedragen en is meestal donkerder van kleur dan het overhemd. Geklede schoenen worden bij de suit gedragen en zijn meestal van leer.

Suits worden vaak geassocieerd met professionaliteit, en zijn een gebruikelijke keuze voor sollicitatiegesprekken, zakelijke bijeenkomsten en andere formele evenementen. Met de juiste pasvorm en styling kan het een zeer gepolijste en samengestelde look geven.